Presedintele coace la Cotroceni executarea lui Tariceanu dupa «modelul Radu Vasile» [1]

Surse din cadrul Administratiei Prezidentiale ne-au declarat ca seful statului se gandeste intens la tot felul de scheme guvernamentale, pe care le va arunca pe masa Parlamentului, imediat dupa ce va fi semnat Tratatul de aderare a Romaniei la UE, mai exact pe 26 aprilie, data de care se tem mai toti actualii ministri.

Basescu il vrea cu orice pret pe Theodor Stolojan in locul lui Calin Popescu Tariceanu, astfel ca doreste sa aplice modelul consacrat de Emil Constantinescu, in cazul lui Radu Vasile.

Surse din Executiv ne-au informat ca Basescu face presiuni asupra ministrilor PD, pentru ca ei sa isi dea demisia in bloc, lucru ce ar determina caderea guvernului. Premierul Tariceanu, depasit de situatie, isi face pe de o parte lobby printre guvernanti, pentru ca ei sa nu demisioneze, dar pe de alta parte, le spune colegilor de PNL ca prefera sa demisioneze decat sa fie umilit de Basescu. Nici lui Dan Voiculescu nu ii place situatia generata de presedinte si doreste ca pe data de 17 aprilie sa poarte o discutie cu Basescu pentru a decide daca PUR mai ramane sau nu la guvernare.
Publicat de : Cristina Postolache
Data publicării: 11 Apr 2005 - 12:25
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3165&titlu=Presedintele_coace_la_Cotroceni_executarea_lui_Tariceanu_dupa_&_laquo_modelul_Radu_Vasile&_raquo_