Procesul în care fostul colonel SIE îi cere daune lui Băsescu, se va judeca la sectorul 1 [1]

Magistrații Tribunalului București au decis că judecarea dosarului în care fostul colonel în Serviciul de Informații Externe (SIE) Ionel Dragomir îi cere daune președintelui Traian Băsescu, nu este de competența instituției. Astfel, procesul se va desfășura la judecătoria sectorului 1.

Fostul colonel în Serviciul de Informații Externe (SIE) Ionel Dragomir a acționat în instanță pentru a cere daune președintelui Traian Băsescu de 100.000 de lei.

Ionel Dragomir l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, cerându-i să spună dacă el este colonelul Dumitrescu, despre care șeful statului declara, în 2005, că a încurcat operațiunile de salvare a celor trei jurnaliști români răpiți în Irak.

Avocatul lui Ionel Dragomir spune că, în cazul în care șeful statului va recunoaște că Dragomir este colonelul Dumitrescu, atunci trebuie să aducă dovezi, iar dacă nu le are atunci trebuie să plătească daune.

Ionel Dragomir susține că a fost trecut în rezervă în mod abuziv, pe motiv că ar fi fost sursa jurnalistului Ovidiu Ohanesian.


Publicat de : Mihaela ȘTEFAN
Data publicării: 27 Noi 2008 - 05:20
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31657&titlu=Procesul_in_care_fostul_colonel_SIE_ii_cere_daune_lui_Basescu__se_va_judeca_la_sectorul_1