Traian Băsescu: Sunt convins că există resurse pentru a depăși provocările momentului [1]

Președintele României, Trian Băsescu, a ținut astăzi, un discurs cu ocazia Zilei Naționale a României, în care a amintit de vechile și marile valori care au cooperat pentru a realiza Marea Unire a Principatelor Române de la 1918. Discursul a fost ținut în fața mai multor invitați prezenți la Palatul Cotroceni cu ocazia recepției oferite de șeful statului în cinstea sărbătorii naționale.

Pentru început, președintele a urat la mulți ani tuturor românilor și a spus că anul acesta, sărbătorirea Zilei Naționale marchează un moment aparte, și anume acela al unui bilanț.

Șeful statul consideră că ziua de 1 Decembrie a devenit un simbol de modernitate și a explicat în discursul său această afirmație.

În primul rând, susține Traian Băsescu, primul element de modernitate este reprezentat de dreptul națiunii de a-și decide singură soarta, iar în al doilea rând modernitatea este reprezentată de democrație și de sincronizarea cu modelul european care a fost îndeplinită.

"Ziua de 1 Decembrie a devenit un simbol de modernitate. România modernă înseamnă 2 lucruri. Dreptul națiunii de a-și decide singură soarta. Al doilea element ține de democrație. Sincronizarea cu modelul european a fost deplină. Astăzi avem și națiune și democrație", a susținut președintele statului român.

Totodată, Traian Băsescu a îndemnat națiunea să insufle tinerilor de astăzi respectul pentru trecut, pentru că binele comun al națiunii implică  responsabilitate și solidaritate.

"Să le insuflăm tinerilor respectul pentru acest trecut. Binele comun implică responsabilitate și solidaritate", a mai declarat Băsescu în discursul de la Palatul Cotroceni.

De asemenea, Traian Băsescu nu a uitat de criza prin care trece România dar și alte popoare și a precizat că, pentru ca România să se dezvolte, avem nevoie de educație, sănătate, de cultură, economie, creativitate și de respect pentru valori, precum și faptul că este optimist că poporul român va trece peste aceste momente de criză.

"Pentru ca România să se dezvolte, avem nevoie de educație, sănătate, de cultură, economie, creativitate și de respect pentru valori. Sunt convins că există resurse pentru a depăși provocările momentului", a adăugat Traian Băsescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 02 Dec 2008 - 09:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31692&titlu=Traian_Basescu__Sunt_convins_ca_exista_resurse_pentru_a_depasi_provocarile_momentului