Virgil Pop, deputatul din închisoare [1]

Liberalul Virgil Pop a devenit deputat în colegiul din Turda pentru Camera Deputaților. El va ajunge în Parlament direct din închisoare, pentru că Virgil Pop a fost arestat la cererea procurorilor DNA chiar în campania electorală, transmite corespondentul AMOS News (Informatia.ro).

Virgil Pop a fost acuzat de fapte de corupție și apoi a fost arestat preventiv de către judecătorii de la Tribunalul Cluj. Potrivit procurorilor anticorupție, Virgil Pop ar fi primit de la denunțătorul său, omul de afaceri Petru Chiș din Oradea, 30.000 de euro, 130.000 de lei și 50 la sută din acțiunile societăți Skiland, care construiește o pensiune în stațiunea Muntele Băișorii. În schimbul acestora, Virgil Pop i-ar fi promis lui Petru Chiș că îi va obține contracte cu societatea de stat Electrica, precum și cu compania Tetarom. Aceasta este deținută de Consiliul Județean Cluj și administrează trei parcuri industriale, în care au investit companii precum Nokia, Emerson sau EnergoBit.

Virgil Pop a declarat că este nevinovat. El a afirmat că dosarul deschis împotriva sa ar avea substrat politic. Acum, mandatul de arestare preventivă emis împotriva lui Virgil Pop va înceta, pentru că doar magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție pot decide arestarea unui parlamentar. Cu toate acestea, el nu va beneficia de imunitate în acest dosar, pentru că ancheta DNA a fost pornită înainte ca el să devină parlamentar. Dosarul va fi mutat, însă, de la DNA Cluj la structura centrală a DNA, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care este instituția care poate să îi ancheteze penale pe deputați și pe senatori.
La alegerile de duminică, Virgil Pop a obținut doar 11,8 la sută din voturile alegătorilor și s-a situat pe locul 3, în urma candidatului PD-L Vasile Miclăuș și a celui PSD Ucu Faur. El a primit mandatul de deputat prin jocul redistribuirii mandatelor. Virgil Pop nu a putut nici măcar să voteze, pentru că Penitenciarul Gherla se află într-un alt colegiu electoral decât al său.

Virgil Pop a mai fost consilier județean și consilier local. În ultimii patru ani, el a trecut pe la PRM, PC, PNG și PNL. De profesie, el este consilier juridic.
Publicat de : Francisc MĂDĂRĂȘAN
Data publicării: 03 Dec 2008 - 05:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31696&titlu=Virgil_Pop__deputatul_din_inchisoare