Deputat-puscarias si deputat cu 34 de voturi! [1]

Virgil Pop, de la PNL, va primi un mandat de deputat, deocamdata el se afla in arestul Politiei din Cluj

. O alta curiozitate este UDMR-istul Koto Iosif. Acesta a ajuns deputat desi a fost votat doar de 34 de romani din Africa si din Asia!
Clujeanul ales in Camera Deputatilor din inchisoare, situat la alegeri pe locul al treilea in Colegiul nr. 8 Turda, va primi un mandat de deputat, dupa ce s-a facut redistribuirea voturilor. 

Laszlo Attila, liderul

UDMR Cluj, a declarat ca Virgil Pop este unul dintre beneficiarii sistemului de redistribuire a mandatelor. Informatia a fost confirmata si din partea PNL, de catre deputatul informatician Mircea Pusca. Turdeanul s-a situat pe locul al treilea la alegerile de duminica, cu 2.299 voturi, care reprezinta 11,82% din numarul total de voturi valabil exprimate.

El a fost devansat de democrat-liberalul Vasile Miclaus, care a obtinut 40% din voturi, si de pesedistul Ucu Faur ? 23%.

Pop se afla in arestul Politiei din Cluj de doua saptamani, dupa ce procurorii DNA au demarat urmarirea penala impotriva sa, pentru infractiunea de trafic de influenta. Potrivit procurorilor, Pop ar fi pretins si primit de la oradeanul Petru Chis, patronul firmei Amperus, suma de 30.000 de euro, pentru a-i facilita un contract de constructii pentru Electrica Nord.

Virgil Pop a respins acuzatiile, afirmand ca denuntatorul este un fost asociat, cu care a avut un diferend financiar si care cauta astfel sa se razbune. Legea prevede ca, la data convocarii noului Parlament, politistii vor fi obligati sa-l elibereze pe turdean din arest. El va mai putea fi incarcerat, audiat sau perchezitionat cu acordul presedintelui Camerei Deputatilor si al ministrului Justitiei. Numai dupa sentinta ramasa definitiva privind condamnarea sa, Pop Virgil isi va pierde calitatea de deputat. 

Koto Iosif (UDMR), deputat prin votul a doar 34 de romani

Candidatul UDMR pe colegiul uninominal Africa ? Asia la Camera Deputatilor, Koto Iosif, a reusit sa obtina un mandat, prin redistribuire, dupa ce a reusit sa intruneasca numai 34 de voturi. In colegiul sau, numarul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.768. Pentru comparatie, in unele colegii din tara, candidati care au obtinut 10.000 de voturi nu au intrat in Parlament.

William Branza (PD-L), Tudor Pantiru (PSD+PC), Mircea Lubanovici (PD-L) si Koto Iosif (UDMR) sunt numele celor care vor inainta proiecte legislative utile romanilor de peste granite in Camera Deputatilor.

In Senat, vor face acelasi lucru Viorel Riceard Badea (PD-L) si Raymond Luca (PNL). Acestea sunt numele castigatorilor dupa procesul de redistribuire realizat de Biroul Electoral Central.

Cele mai multe voturi in colegiile pentru diaspora- 8.449 au fost obtinute de Viorel Riceard Badea (PDL)- in colegiu pentru Senat.  El a fost urmat de William Brinza care a obtinut 7.324 de voturi, insa intr-un colegiu pentru Senat.

Raymond Luca a primit 944, Tudor Pantiru ? 533, iar Mircea Lubanovici - 1.651, fiind singurul care se putea apropia de castigarea mandatului prin uninominal pur, adica a intrunit exact 50%.

Democrat-liberalul William Brinza ii va reprezenta pe romanii din Europa de Vest. Pe cei din Europa de Est si Asia ii va reprezenta social-democratul Tudor Pantiru. Un alt democrat-liberal, Mircea Lubanovici, isi va indreopta atentia catre conationalii nostri din SUA si Canada, iar in Africa si Asia va merge udemeristul Koto Iosif.

In ceea ce priveste Senatul, lumea a fost impartita pe din doua: problemele romanilor din Europa si Asia vor fi rezolvate de Viorel Richeard Badea, iar cele din SUA si Canada de liberalul Raymond Luca.
Publicat de : ---
Data publicării: 03 Dec 2008 - 05:10
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31699&titlu=Deputat_puscarias_si_deputat_cu_34_de_voturi_