Traian Băsescu: Îmi văd visul cu ochii de a avea un guvern cu o majoritate în Parlament [1]

Președintele României, Traian Băsescu, consideră că actualul Guvern va rezista până în 2012, chiar dacă este format în jurul a două formațiuni ce au rivalizat în ultimii ani. Traian Băsescu a afirmat, după depunerea jurământului de onoare, de către miniștrii cabinetului Boc, că actualul Guvern este cel mai puternic din perioada post-decembristă.   

"Guvernul actual este un rezultat de compromis în interes public. În sfârșit, îmi văd visul cu ochii de a avea un guvern cu o majoritate în Parlament. Le mulțumesc ambelor partide că au avut interesul de a accepta acest compromis. Am convingerea că nu a fost un comprmis ușor. A fost un compromis care nu compromite, de a trece peste o etapă dificilă. Și vreau să cred că își va duce la bun sfârșit misiunea până în 2012. Este probabil cel mai puternic guvern din perioada post decembristă", a afirmat Traian Băsescu.

Președintele României a menționat că este mulțumit de faptul că actualul cabinet este format din miniștri de la PSD și PD-L, precizând că nu își mai dorește un guvern din care să facă parte miniștri ai unor personaje precum Relu Fenechiu, Sorin Ovidiu Vântu și Dinu Patriciu. Președintele Traian Băsescu a atras însă atenția că noii miniștri vor trebui să demareze o serie de reforme structurale, atât în domeniul educației cât și în domeniul Justiției, unde "nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, nici parlamentarii, nici miniștrii, nici foștii miniștri..."

"Îmi doresc un parteneriat cu Guvernul și cu Parlamentul. Este ceea ce ne-a lipsit în ultimii ani (...) România nu este o țară care și-a epuizat reformele. România este o țară care are foarte multe de făcut pentru a deveni un stat modern și, dincolo de criză, care devine o prioriotate de zi cu zi, vreau să spun că nu există nicio scuză, ca România să nu fie transformată în bine. Avem de făcut reforma în Educație. Toate analizele arată că sistemul actual se află într-o stare de depreciere", a argumentat președintele țării. 


Publicat de : Cosmin BUHUȘ
Data publicării: 23 Dec 2008 - 05:53
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=31918&titlu=Traian_Basescu__Imi_vad_visul_cu_ochii_de_a_avea_un_guvern_cu_o_majoritate_in_Parlament