Deputații nu vor să mai dea banii pentru Cercetare [1]

Sindicaliștii din cercetare îi acuză pe parlamentari că au mințit atunci când au anunțat că au alocat bani în plus Cercetării din bugetele Camerei Deputațior și Senatului. Reacția vine după ce ieri parlamentarii au respins transferul a 10,6 milioane de lei de la Camera Deputaților la cercetare.

Cercetătorii susțin că nici banii promiși din bugetul Ministerului Dezvoltării și al altor ministere nu vor ajunge la ei, în condițiile în care amendamentul votat de Comisiile de Buget- finanțe arată că Cercetarea va primi în plus în acest an 600 de milioane lei din credite angajate de stat. “Este inadmisibil ca Autoritatea Națională de Cercetare-Dezvoltare să beneficieze în acest an de 40 la sută din bugetul alocat pentru cercetare, iar restul de  bani să meargă pentru clientela universitară”, a precizat Radu Minea, președintele Federației Lucrătorilor din Cercetare Proiectare.Sindicaliștii își continuă zilnic protestele de stradă. Ei pichetează sediul Parlamentului în semn de protest față de fondurile insuficiente primite. Mai mult, pentru luna viitoare au fost anunțate proteste la Bruxelles, pentru a atrage atenția forurilor europene asupra situației în care a ajuns cercetarea din România. Sâmbătă, cele două comisii de Buget- finanțe au decis că Bugetul Cercetării în 2009 se va ridica la 1,776 miliarde lei față de un buget inițial de 1,136 miliarde lei.
Publicat de : Oana MATEI
Data publicării: 19 Feb 2009 - 04:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32427&titlu=Deputatii_nu_vor_sa_mai_dea_banii_pentru_Cercetare