Un consilier local PSD din Timis a fost retinut, banuit de trafic de persoane [1]

Consilierul local PSD din localitatea Biled, judetul Timis, Lucian Torj, a fost retinut, ieri, dupa ce casa i-a fost perchezitionata timp de mai bine de sapte ore

. Acesta este acuzat, alaturi de alte 12 persoane, de santaj, proxenetism, constituire de grup infractional organizat si trafic de persoane international.

Una dintre cele mai puternice grupari din lumea interlopa a Timisoarei a fost anihilata, ieri-dimineata, in urma unei operatiuni de anvergura la care au participat peste 400 de politisti din trupele speciale, Crima Organizata, jandarmi si procurori DIICOT. Mascatii au impanzit Timisoara inca de la ora 6.00 si au descins, ca la comanda, in zeci de locuinte. Totodata, in paralel au fost organizate filtre pe toate soselele de iesire din oras. Actiunea a inceput sa fie pregatita inca din urma cu un an, cand mai multe tinere din orasul de pe Bega au reclamat la politie, sub protectia anonimatului, ca sunt fortate sa se prostitueze de catre unii lideri ai lumii interlope din zona. Au urmat luni de supravegheri, filaje, inregistrari pe tehnica speciala si infiltrari. In urma scotocirilor si perchezitiilor efectuate la persoanele vizate si rudelele acestora din judet au fost descoperite mai multe sabii de tip ninja, bate de baseball, pistoale cu gaz si chiar un pistol cu glont. Printre cei 13 interlopi retinuti si condusi in arestul IPJ Timis se afla si Lucian Torj, consilier local din partea PSD in localitatea Biled, care este considerat liderul retelei de crima organizata suspectata de proxenetism, trafic de persoane, santaj, amenintari, taxe de protectie si recuperari de creante. Acesta este fratele lui Ovidiu Torj, care, cu cativa ani in urma, a fost condamnat la inchisoare pentru ca, la cererea manechinei Brigitte Sfat, patroana mai multor localuri si restaurante, l-a sechestrat pe administratorul unui club de noapte din Timisoara si prin violente si amenintari l-a deposedat de o mare suma de bani. Ulterior, pentru complicitate la aceasta fapta a fost condamnata si Brigitte Sfat, iar la iesirea din inchisoare aceasta s-a casatorit cu Torj.

Perchezitie  de lunga durata
Impunerea lui Lucian Torj pe listele de consilieri ale PSD s-a facut de catre fostul presedinte al PSD Timisoara Ion Raducanu, in conditiile in care intre fratii Torj si sotia politicianului, Didona Raducanu, exista un anumit grad de rudenie. De altfel, ieri-dimineata, perchezitia care a avut loc la domiciliul lui Lucian Torj a fost cea mai indelungata, iar sotia acestuia, Ioana Torj, a declarat jurnalistilor aflati la fata locului ca politistii si procurorii DIICOT nu au gasit nimic care ar putea duce la incriminarea penala a consilierului. Un alt politician a carui imagine va avea, oarecum, de suferit in urma descinderilor si arestarilor de ieri-dimineata este si deputatul democrat-liberal de Timis, Gheorghe Ciobanu, a carui sefa de cabinet Ramona Olteanu este sotia unuia dintre personajele retinute de anchetatori. In afara celor 13 interlopi capturati ieri, alti doi sunt plecati din tara si au fost dati in urmarire internationala. La actiunea de ieri-dimineata au participat si politisti din Germania.
Vlad Enciu
Publicat de : ---
Data publicării: 19 Feb 2009 - 04:31
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32433&titlu=Un_consilier_local_PSD_din_Timis_a_fost_retinut___banuit_de_trafic_de_persoane