Primăria Pitești are peste 1000 miliarde deficit bugetar [1]

Primarul Tudor Pendiuc spune că deficitul bugetar de anul acesta a atins valori nemaiîntâlnite, ridicându-se la peste 1000 miliarde lei vechi, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

"“Este un deficit enorm, calculat numai pe venituri locale. La ce să renunțăm? Ce să economisim? Ni s-au dat atribuții noi, dar bani deloc. Ne trebuie cel puțin 38 miliarde de la bugetul local pentru cabinetele medicale din școli pe care le vom gestiona de la 1 aprilie. Sper în continuare să fie doar o glumă... Au scăzut impozitele încasate pe venitul global al cetățenilor și au crescut prețurile la utilități, deci și cuantumul ajutoarelor sociale. Avem anul acesta de reaprat și reabilitat podurile de pe râul Doamnei și de pe Argeș , de finalizat blocul G1 din Războieni, care ne costă încă 45 de miliarde".

Din aceste motive primarul spune că va trebui să sporească încasările, mai ales prin închirierea de teren din spațiul public:"“Aceste târguri organizate de 1 și 8 martie, chiar în fața primăriei sunt aducătoare de venituri. Vom amplasa construcții provizorii pentru că aduc bani la buget și îi ajută și pe micii întreprinzători să își mențină angajații".
Publicat de : Petre NIȚU
Data publicării: 20 Feb 2009 - 05:03
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32444&titlu=Primaria_Pitesti_are_peste_1000_miliarde_deficit_bugetar