Un deputat PD-L susține că legea interceptărilor telefonice nu a fost amendată [1]

Deputatul PD-L de Arad Lucian Riviș Tipei a declarat că Legea nr. 298/2008 privind interceptările telefonice prin stocarea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate utilizatorilor sau de rețelele de comunicații publice nu a fost amendată de Guvern, informează corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

„Prin intrarea în vigoare a actului normativ, activitatea de urmărire penală ar fi perturbată, iar la momentul actual, operatorii de telefonie nu sunt pregătiți din punct de vedere tehnic să respecte confidențialitatea datelor solicitate, în conformitate cu prevederile legale. Este binevenit faptul că actualul guvern a suspendat până la 31 decembrie 2009 aplicarea prevederilor Legii nr. 298/2008, astfel încât să devină operațional un plan integrat, care să armonizeze legislația existentă cu propunerile de modificare a legii pentru evitarea blocajelor instituționale. Să nu uităm că românii au o experiență neplăcută din trecut legată de interceptarea convorbirilor telefonice. E nevoie de o abordare echilibrată, europeană, dar care să asigure protecția vieții private”, a declarat Riviș Tipei.

De asemenea, deputatul PDL a mai precizat că este necesară o campanie de informare a opiniei publice cu privire la conținutul legii și la consecințele implementării ei, și că se impune stabilirea unor norme tehnice minimale pentru o implementare unitară la nivelul tuturor operatorilor economici.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 27 Feb 2009 - 05:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32496&titlu=Un_deputat_PD_L_sustine_ca_legea_interceptarilor_telefonice_nu_a_fost_amendata