Dan Voiculescu: Campania pentru alegerile prezidențiale se joacă cu pumnul în gura presei [1]

Președintele fondator al Partidului Conservator a atras atenția asupra presiunilor politice care se exercită asupra unor jurnaliști în contextul confruntării pentru campania prezidențială.

Dan Voiculescu a subliniat cazul jurnalistei Diana Nedelcu de la Radio România Actualități, care a fost demisă după o emisiune în care au fost aduse critici la adresa șefului statului.

„Campania pentru alegerile prezidențiale se joacă cu pumnul în gura presei, existând deja un climat de teamă în mass-media față de riscul unor sancțiuni brutale în cazul în care jurnaliștii își permit să critice oamenii politici. Cazul Dianei Nedelcu, care a fost concediată de la RRA, după ce a realizat o emisiune în care a fost criticat Traian Basescu, este îngrijorător pentru că sugerează că jurnaliștii vor avea de suferit în cazul în care îl critică pe președinte. Ca fondator al unui trust de presă atrag atenția că reducerea la tăcere a presei este cel mai important derapaj al Puterii. Este cea mai gravă greșeală a politicului pentru că deschide calea către desființarea Opoziției și  către anularea raportării critice la Putere”, a declarat Dan Voiculescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 06 Apr 2009 - 05:59
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=32824&titlu=Dan_Voiculescu__Campania_pentru_alegerile_prezidentiale_se_joaca_cu_pumnul_in_gura_presei