Covasna: UDMR spune că directorii de deconcentrate au fost "maziliți" [1]

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor, consideră că șefii instituțiilor deconcentrate de etnie maghiară din Covasna și Harghita sunt “maziliți” de către PSD și PD-L, prin îndepărtarea de la conducerile respectivelor instituții, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).

Tamas Sandor a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că partidele aflate la putere în prezent vor “să-i mazilească pe conducătorii instituțiilor deconcentrare”, ceea ce, din punctual de vedere al UDMR nu reprezintă “un gest corect și elegant, mai ales în Ținutul Secuiesc”.


“Desigur, UDMR e în opoziție și dacă mergem pe logica din București, partidele aflate la guvernare, conform legislației în vigoare, au această posibilitate politică, dar ceea ce am spus în trecut spunem și acum: noi vrem o situație în care nu decizia politică ci un pact etnic trebuie să guverneze aceste destituiri”, a explicat Tamas Sandor, potrivit căruia situația din Covasna nu poate fi comparată cu cea din Ilfov, de exemplu, Covasna având nevoie de un pact etnic și nu de unul politic.


Potrivit lui Tamas Sandor, oamenii susținuți de către UDMR în fruntea deconcentratelor au fost profesioniști, președintele CJ Covasna exemplificând în acest sens cu cazul fostului director al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor.


“Îl știu pe domnul Kelemen, care este un specialist. El a fost audiat trei minute și a fost mazilit, cu toate că e un profesionist, apreciat și la București, de colegii săi români sau maghiari, de toți primarii din județ, nu doar unguri sau UDMR-iști”, a spus Tamas Sandor despre schimbarea lui Kelemen Tibor, realizată de către PD-L Covasna, în baza Ordonanței 37 referitoare la schimbarea directorilor deconcentratelor.


PSD Covasna a efectuat schimbări la șapte dintre cele 19 deconcentrate ce i-au revenit în urma negocierilor politice cu PD-L, acesta din urmă schimbând conducerile a 11 dintre cele 19 instituții aflate pe lista sa.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 19 Mai 2009 - 05:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33143&titlu=Covasna__UDMR_spune_ca_directorii_de_deconcentrate_au_fost___maziliti__