Iliescu: Băsescu nu va renunța la candidatură [1]

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu crede că Traian Băsescu nu va mai candida la Cotroceni, considerând drept "un joc de picioare" ipoteza ca Emil Boc să fie candidat de rezervă.

"Domnul Băsescu  nu va renunța la această bătălie. Nici vorbă. Ceea ce vreau să spun e că eu nu cred în retragerea domnului Băsescu. Asta e o figură de stil și mai ales o mișcare de picioare ", a declarat Iliescu.

Traian Băsescu va decide dacă va mai candida la alegerile prezidențiale în septembrie, în funcție de efectele crizei economice. Până atunci, Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PD-L. Acesta este anunțul făcut marți de președintele Traian Băsescu ambasadorilor UE, se arată într-un raport intern al Ambasadei Austriei.

Raportul, redactat de ambasadorul austriac Martin Eichtinger, este datat 14 mai și adresat MAE de la Viena, precum și ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chișinău, Kiev și Moscova.

(Traian Băsescu - n.r.) "nu a luat decizia cu privire la o nouă candidatură", o va face abia în septembrie 2009 și va depinde de criza economică. În cazul în care criza "va putea fi depășită cu un minimum de daune pentru populație", va candida. "Premierul Boc este pregătit ca și candidat de rezervă al PD-L, dacă Băsescu nu va mai candida încă o dată," se arată în documentul redactat de ambasadorul austriac.

Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Realitatea Tv, că în decizia de a candida pentru un nou mandat va lua în calcul eventualul "derapaj" economic și social.

"Am sentimentul că am obligația ca la momentul la care decid dacă voi candida sau nu, dacă România are clară consolidată ideea, realitatea că este pe un drum de ieșire din criză, mă voi considera îndreptățit să candidez", a declarat Băsescu.

David Martin


Publicat de : ---
Data publicării: 19 Mai 2009 - 05:38
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33146&titlu=Iliescu__Basescu_nu_va_renunta_la_candidatura