Marko Bela: Partidele românești au intrat direct în campania pentru prezidențiale [1]

Liderul UDMR, Marko Bela, consideră că partidele românești au „sărit” campania pentru alegerile europarlamentare, trecând direct la cea pentru prezidențiale, transmite corespondentul Informatia. ro (AMOS News).Marko Bela a declarat joi, la Sfântu Gheorghe, că are impresia că partidele românești au intrat deja în campania pentru prezidențiale

„Noi (UDMR- n.r.) bineînțeles că încercăm să ne comportăm altfel; nici nu avem dezbateri publice privind prezidențialele, dacă va avea UDMR un candidat sau nu. În interior, da, mi-am rugat colegii din organizațiile teritoriale să-și facă analiza în legătură cu această decizie, dar numai în luna iunie vom lua decizia de principiu (...). Deocamdată, ne pregătim de alegerile pentru Parlamentul European (PE), partidele românești nu fac acest lucru, duc o campanie, de fapt pentru prezidențiale, ceea ce e riscant”, a spus Marko Bela.

Președintele UDMR și-a exprimat, în acest context, temerile în legătură cu unele sondaje care au arătat că PRM ar avea șanse de accedere în PE, calificând această posibilitate ca fiind „o absurditate”, în condițiile în care PRM nu a reușit să intre în Parlamentul României.

„Nu cred că România ar avea nevoie de astfel de parlamentari (aleși pe listele PRM- n.r.) și dacă se va întâmpla acest lucru va fi din cauza partidelor românești care nu-și fac propria campanie, oamenii nu cunosc importanța PE iar partidele nu fac nimic pentru a le explica acest lucru”, a continuat Bela.


Publicat de : Monica RIZEA
Data publicării: 22 Mai 2009 - 05:57
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33174&titlu=Marko_Bela__Partidele_romanesti_au_intrat_direct_in_campania_pentru_prezidentiale