Orban spune că Băsescu distruge PDL în schimbul unui nou mandat la Cotroceni [1]

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, consideră că președintele Traian Băsescu își sacrifică propriul partid la alegerile europarlamentare, pentru a determina o victorie a social-democraților. Orban apreciază că acest stimulent l-ar putea plasa pe Geoană în turul doi la prezidențiale, alături de Băsescu. Prim-vicepreședintele liberalilor merge mai departe și spune că Băsescu ar câștiga mai ușor un nou mandat, avându-l drept contracandidat pe Geoană decât pe Crin Antonescu.

„După ce singura realizare a lui Traian Băsescu a fost să readucă PSD la putere, Băsescu contribuie din plin, pune umărul din greu ca PSD să fie câștigătorul alegerilor pentru PE. Se dezice de PD, a pus-o pe fie-sa să candideze, care pentru a intra în PE trebuie ca PDL să-i dea voturi. Chiar avem informații certe de la o serie de lideri locali ai PDL că au primit dispoziție să-i dea un număr de voturi pe fiecare secție de votare. Care voturi nu se dau de la PSD, ci din ale PD. Părerea mea este că este un act deliberat făcut dintr-un interes pe care îl are Băsescu”, a declarat Orban, la Târgul Mureș.

Ludovic Orban a explicat și în ce constă acest interes.

„Este determinat de două lucruri: Băsescu și-a dat seama că dacă va ataca alegerile prezidențiale cu Guvernul Boc, șansa lui de a câștiga este egală cu zero, chiar există riscul să nu intre în turul doi. Are nevoie de un pretext să-l dea jos pe Boc. Bine, mai jos decât este Boc e greu de dat, dar măcar să-i ia scaunul de sub fund ca să creeze o senzație de împrospătare a Guvernului. Al doilea motiv este că îi este groaznic de frică de Crin Antonescu. Toate sondajele arată că dacă intră în turul doi cu Geoană, îl bate de-l ascultă cu urechea, dar dacă se confruntă cu Crin Antonescu, Băsescu pierde. Din acest motiv cred că vrea să-i dea o primă lui Geoană ajutând PSD să câștige alegerile pentru PE. Băsescu, cu premeditare, își faultează propriul partid”, a afirmat Orban.

David Martin


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2009 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33233&titlu=Orban_spune_ca_Basescu_distruge_PDL_in_schimbul_unui_nou_mandat_la_Cotroceni