Băsescu va discuta în Grecia despre evoluțiile legate de formarea noii Comisii Europene [1]

Președintele Traian Băsescu a afirmat, astăzi, înaintea plecării în vizita de stat în Republica Elenă, că dialogul româno-elen este "un dialog sistematic", ce se produce în fiecare an, la București sau la Atena. Șeful statului a mai precizat că, pe agenda discuțiilor, figurează și formarea noii CE.

"Vizita mea are rostul analizării în comun cu partenerii greci a situației regionale precum și a evoluțiilor din interiorul Uniunii Europene legate de formarea noii Comisii și de plasarea unor agenții în țările Uniunii Europene", a spus Traian Băsescu.

Președintele României, Traian Băsescu, va efectua, în perioada 27-28 mai, o vizită de stat în Republica Elenă, la invitația omologului său, Karolos Papoulias.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi șefi de stat, precum și întrevederi ale președintelui României cu primul ministru al Republicii Elene, Constantinos Karamanlis, și cu președintele Parlamentului Elen, Dimitris Sioufas. De asemenea, șeful statului va participa la un forum economic, organizat de Camera de Comerț și Industrie Atena, și se va întâlni cu membri ai comunității românești din Grecia.

Administrația prezidențială informează că, în cea de-a doua zi a vizitei de stat, președintele Traian Băsescu se va deplasa la Muntele Athos, unde va avea întrevederi cu membrii Kinotitei - organism de conducere al Muntelui Athos format din reprezentanții celor 20 mănăstiri - și cu reprezentanții celor două schituri românești, Schitul Sfântul Ioan Botezătorul-Prodromu și Schitul Sfântul Dumitru-Lacu, și va participa la slujbe religioase oficiate de mănăstirea Marea Lavră și de Schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul.

David Martin


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2009 - 05:55
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33237&titlu=Basescu_va_discuta_in_Grecia_despre_evolutiile_legate_de_formarea_noii_Comisii_Europene