Comisia de politică externă din Senat a admis Ordonanța de modificare a Legii cetățeniei [1]

Comisia de politică externă a Senatului a adoptat astăzi, în unanimitate, raportul de admitere cu amendamente la Ordonanța nr. 36/2009 de modificare a Legii cetățeniei. Totodată, președintele comisiei, Titus Corlățean, a anunțat că Ministerul Justiției intenționează să creeze o Autoritate pentru cetățenie, în locul actualei Direcții.

"Votul a fost unul unanim, deși au fost unele amendamente unde a fost o majoritate, și nu o unanimitate", a afirmat Titus Corlățean, președintele Comisiei.

O mare parte dintre amendamentele aduse de membrii Comisiei vizează "mărirea capacității de administrare și procesare a dosarelor de către administrația românească". O modificare considerată a fi importantă de către Titus Corlățean este aceea că respectivele cereri de redobândire a cetățeniei vor putea fi preluate de "toată rețeaua de consulate ale României în exterior, dar și prin rețeaua de prefecturi a României".

Corlățean a mai afirmat că numărul membrilor Direcției de cetățenie a fost mărit la 12 persoane.

"Guvernul, la propunerea MJ, ar dori să operaționalizeze niște modificări în structura administrativă care se ocupă de aceste dosare, respectiv înființarea unei Autorități, și nu a unei Direcții privind cetățenia, așa cum fucționează ea în prezent. Asta înseamnă mărirea capacități administrative și cu un soft, cu o modalitate de depunere a cererilor, cu un număr ridicat de funcționari", a mai spus Titus Corlățean.

David Martin


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Mai 2009 - 05:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33238&titlu=Comisia_de_politica_externa_din_Senat_a_admis_Ordonanta_de_modificare_a_Legii_cetateniei