Arad: CJ organizează un târg de produse și preparate tradiționale [1]

Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Complexul Muzeal Arad și Direcția de Consultanță Agricolă organizează în perioada 30 - 31 mai 2009 „Târgul de produse și preparate culinare tradiționale” și „Târgul meșterilor populari”, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

În cadrul târgului vor fi prezentate produse și preparate culinare tradiționale specifice zonei Aradului, dar vor avea loc degustări. Printre produsele expuse vor fi salamul de Nădlac, cârnați de Galșa, produse de Semlac, pită de Pecica, găluște slovăcești de Nădlac, cozonaci de Nădlac și Zerind, întorsuri de Șepreuș, reteșe de Craiva, țuică și răchie din localitățile: Chisindia, Aldești, Groșii Noi, Șepreuș, vinuri din podgoria arădeană, telemea de Susag și Șeitin, smântână de Hălmagiu, murături tradiționale – bureți de butuc, miere de albine.

Invitați sunt din județul Hunedoara cu produse tradiționale – virsli și cârnați; din Oroshaza (Ungaria) cu pâine și pate din ficat de gâscă; din Maramureș - sarmale cu păsat. Producătorii vor avea posibilitatea valorificării prin comercializare a produselor.

Pe parcursul celor două zile atmosfera va fi întreținută printr-un bogat program folcloric.

Apropierea de Sărbătoarea Copiilor la 1 iunie reprezintă pentru organizatori un prilej de a oferi copiilor „face painting” gratuit și distracție pe tobogan. Sâmbătă, atât pentru copii, cât și pentru adulți se va organiza un foc de tabără.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 29 Mai 2009 - 05:53
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33243&titlu=Arad__CJ_organizeaza_un_targ_de_produse_si_preparate_traditionale_