Arad: Vicepreședintele CJ a pierdut un proces cu fostul prefect [1]

Judecătoria Arad i-a dat câștig de cauză fostului prefect Gavril Popescu în procesul intentat acestuia de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, informează corespondentul AMOS News.

În luna noiembrie a anului 2008, Gavril Popescu a emis un ordin de prefect prin care l-a suspendat din funcție pe Adrian Țolea, pe motiv de incompatibilitate. Vicepreședintele CJA a atacat în instanță ordinul prefectului, cerând anularea acestuia, retribuția pentru cele 22 de zile (atât cât a fost suspendat din funcție) și daune morale în valoare de 100.000 de lei.

Aflând hotărârea instanței, fostul prefect Gavril Popescu, care în prezent este președinte al PNL Arad, a declarat: „Decizia instanței relevă faptul că eu am avut dreptate în momentul în care, în calitate de prefect, l-am suspendat pe Adrian Țolea din funcția de vicepreședinte al CJA. De altfel, în momentul în care starea de incompatibilitate a acestuia a încetat, eu am retras acel ordin. Prin faptul că a demarat acest proces, Adrian Țolea a încercat intimidarea tuturor celor care au fost în funcții publice, creând o presiune politică asupra înalților funcționari publici precum și a funcționarilor publici”, a declarat Gavril Popescu, președintele PNL Arad.

Ordinul care face obiectul procesului a fost retras de Gavril Popescu în urmă cu câteva luni.
Publicat de : Paul PREDA
Data publicării: 29 Mai 2009 - 05:53
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33245&titlu=Arad__Vicepresedintele_CJ_a_pierdut_un_proces_cu_fostul_prefect_