Duvăz îl acuză pe președintele Băsescu de faptul că face demersuri pe plan internațional neprofitabile României [1]

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, îl acuză pe președintele Traian Băsescu de faptul că își folosește funcția în campania electorală. Duvăz merge mai departe și spune că președintele face ca România să "capete tot mai multă răceală și ostilitate" în plan internațional. Reprezentantul PSD s-a referit la declarațiile lui Traian Băsescu din Grecia, referitoare la problema FYROM.

În ce privește vizita din Grecia, "președintele continuă să facă campanie în fața conaționalilor care alcătuiesc comunitatea românească". "Face declarații și dă indicații clare de vot invitând membrii din partidul pe care îl conduce neformal pe scenă alături de dânsul și spunând <<Votați aici!>>", a susținut purtătorul de cuvânt al PSD.

Duvăz a criticat și declarația lui Băsescu privind "ideea susținută de Grecia ca Republica Macedonia să-și modifice denumirea, care nu a făcut decât să aducă o gravă tulburare a relațiilor privilegiate româno-macedonene".

"Ca să faci asemenea declarații pe care nu ți le-a cerut în ultimă instanță nimeni, doar ca să atragi un moment de simpatie a interlocutorilor mi se pare un lucru deosebit de grav și de neavenit. La urma urmei, România cu Traian Băsescu a reușit să capete tot mai multă răceală și ostilitate, iar dacă președintele își face campanie electorală e treaba lui, dar, să facă demersuri care să fie neprofitabile României, asta nu mai e treaba lui", a mai spus Duvăz.

Aflat într-o vizită oficială în Grecia, președintele Traian Băsescu a spus că România susține fără rezerve poziția Atenei în ceea ce privește problema FYROM (Fosta Republică iugoslavă Macedonia), considerând că "buna vecinătate este o obligație de ambele părți nu numai a statelor membre UE, ci și a statelor nemembre".

Cei doi șefi de stat au avut poziții similare și în ce privește problema cipriotă, atât România, cât și republica Elenă, considerând că Ciprul trebuie să fie stat suveran pe tot terioriul său național.

David Martin


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Mai 2009 - 05:54
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33254&titlu=Duvaz_il_acuza_pe_presedintele_Basescu_de_faptul_ca_face_demersuri_pe_plan_international_neprofitabile_Romaniei