În Harghita, 110 candidati la alegerile locale au încălcat legea [1]

Peste o sută de candidati care au participat, anul trecut, la alegerile locale în Harghita ar putea fi amendati pentru încălcarea legii de finantare a partidelor politice si a campaniei electorale, Camera de Conturi a judetului urmând să facă verificări în teritoriu în cazul acestora.

Directorul Camerei de Conturi Harghita, Szekely Csaba, a declarat, ieri, într-o conferintă de presă, că este vorba de 110 candidati, majoritatea participanti ca indepedenti la alegerile locale si care, conform unor documente detinute de institutie, ar fi încălcat legea de finantare a campaniei electorale.
Potrivit sursei citate, nereguli ar fi în unele situatii în rapoartele de venituri si cheltuieli, dar există si probleme legate de afisele electorale din cadrul campaniei pentru alegerile locale. Szekely Csaba a mai spus că în toate cazurile analizate au fost întocmite procese-verbale care au fost trimise Curtii de Apel Bucuresti, iar în sapte situatii s-a constatat că s-a depăsit cu suma totală de 29 de milioane plafonul prevăzut prin lege pentru cheltuieli în campania electorală.
Potrivit sursei citate, tot din cauza unor abateri, în cazul a două partide au fost întocmite note de constatare, care au fost trimise Curtii de Conturi în vederea instrumentării procesului-verbal.
Lucrătorii Camerei de Conturi Harghita vor începe, din 1 februarie, verificări în teritoriu privind abaterile constatate, cei care vor fi găsiti vinovati fiind pasibili de amenzi cuprinse între 30 si 300 de milioane de lei.

Publicat de : e.fogarasi
Data publicării: 18 Ian 2005 - 10:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=333&titlu=In_Harghita__110_candidati_la_alegerile_locale_au_incalcat_legea