UDMR ataca Palatul Cotroceni cu Kelemen Hunor

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, desemnat sambata de Consiliul Reprezentantilor Unionali drept candidat al Uniunii la presedintia Romaniei, a declarat ca se simte onorat, precizand ca aceasta candidatura este o provocare uriasa

. “Rezultatul votului m-a confirmat candidat la prezidentialele din toamna anului 2009. La alegerile prezidentiale, UDMR, dupa 1996, de fiecare data a avut un candidat si toate argumentele erau in favoarea unui candidat si in 2009”, a aratat Kelemen.
Acesta a declarat ca, pentru aceasta candidatura, va incepe munca zilele urmatoare, intrucat va fi o responsabilitate uriasa fata de maghiari, fata de Romania, fata de toti cetatenii tarii.
La randul sau, presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), reunit la Targu Mures, ca alegerile prezidentiale din toamna ar putea reforma viata politica romaneasca, indiferent daca presedintele Traian Basescu va castiga sau nu acest scrutin. “Aceste alegeri vor fi definitorii pentru Romania si este foarte probabil ca dupa prezidentiale sa se restructureze viata politica romaneasca. Este foarte posibil, daca actualul presedinte va mai primi un mandat de 5 ani, dar si daca nu va mai primi”, a aratat Marko Bela. Liderul UDMR a aratat ca sunt voci care spun ca Uniunea s-ar putea sa nu aiba o influenta definitorie in ce priveste rezultatul alegerilor prezidentiale. Acesta a sustinut ca rezultatele alegerilor europarlamentare pentru UDMR sunt foarte bune, dar ca sunt si anumite fenomene ingrijoratoare, cum ar fi recrudescenta ultranationalismului, prestatia precara a PNL si pastrarea aceluiasi echilibru intre PSD si PD-L.


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Iun 2009 - 05:19
 

Link ştire