Administrația prezidențială: Gruparea Vanghelie pare să fi monopolizat discursul public al PSD [1]

Președintele României, Traian Băsescu face un nou apel către conducerea PSD, ca aceasta să se concentreze asupra priorităților guvernării. Președintele consideră că interesul național, în actuala situație economică, reclamă din partea conducerii PSD o abordare mai responsabilă, în acord cu nevoile țării.

"Șeful statului reafirmă faptul că întârzierea adoptării legilor de reformă a Educației echivalează cu sacrificarea interesului elevilor și studenților cu încă un an de zile. Președintele face distincție între simpatizanții PSD și gruparea Vanghelie, care pare să fi monopolizat discursul public al partidului, așa cum reiese din stilul comunicatului emis în cursul serii de joi, 30 iulie. Președintele Traian Băsescu asigură opinia publică de faptul că nu va permite ca tensiunile create artificial de anumite grupări din PSD să afecteze credibilitatea României", se arată într-un comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

PSD consideră că declarațiile lui Traian Băsescu la adresa funcționarilor publici și a ziariștilor sunt iresponsabile și cinice. Reritor la afirmațiile președintelui, din care reiese că ar ține coaliția în brațe, social-democrații spun că acesta nu se referă la întreg Executivul, ci la "anumite persoane bine cunoscute".

"Atunci când vine vorba despre Monica Iacob Ridzi, despre Elena Udrea sau despre modul de finanțare a campaniei fiicei sale, Traian Băsescu devine brusc irascibil și îi atacă pe cei pe care ar trebui să-i reprezinte: angajați, funcționari publici, profesori, judecători, jurnaliști sau agenți economici. O astfel de atitudine denotă iresponsabilitate și cinism din partea celui care ocupă cea mai înaltă funcție în stat", se arată într-un comunicat al PSD.

PSD critică și propunerea șefului statului ca aparatul birocratic să renunțe la 20% din funcționari.

"Șeful statului are nevoie de un an de zile pentru a se gândi dacă va candida sau nu, dar îi sunt suficiente câteva minute să ceară trimiterea în șomaj a sute de mii de oameni. (...) Înainte de a vorbi despre reducerea posturilor în sistemul public, Traian Băsescu ar trebui să vorbească despre reducerea cheltuielilor care se fac la ministerele conduse de protejatele sale.  Dacă unul din cinci funcționari va pleca acasă doar pentru ca Elena Udrea să aibă mai mulți bani de draperii și concerte, atunci ieșirea din criză nu va veni prea curând", mai precizează comunicatul.

"Guvernul nu se rezumă la Elena Udrea. Astfel, afirmația <<îi mai țin în brațe>> nu se poate referi la întregul Executiv, ci, cel mult, la anumite persoane deja bine cunoscute publicului larg. (...) Șeful statului nu urmărește reforma educației, ci doar învrăjbirea unei categorii sociale împotriva alteia. Reforma în educație nu trebuie făcută pe genunchi, la ordinul unui președinte de nota 7 și la sugestiile lui Mircea Miclea, un fost ministru care a patronat nașterea fenomenului Spiru Haret. În ultimii cinci ani, educația nu a fost o prioritate pentru Traian Băsescu și toate modificările legislative s-au făcut pe genunchi", se mai arată în comunicat.

"Astăzi, Traian Băsescu a ținut un discurs anti-criză. Dar singura criză pe care încearcă să o combată Traian Băsescu este criza de imagine în care se află. Pentru criza economică, Traian Băsescu nu are nicio soluție, nicio competență și, mai grav, nicio preocupare reală. Singura preocupare a șefului statului este legată de propria imagine", mai apreciază social-democrații.

Andreea Tiver 
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Iul 2009 - 06:02
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33758&titlu=Administratia_prezidentiala__Gruparea_Vanghelie_pare_sa_fi_monopolizat_discursul_public_al_PSD