Ciclu de întâlniri cu administrațiile locale din Caraș Severin [1]

Scopul întâlnirilor este acela de a informarea cetățenilor privitor ce se va întâmpla după integrarea României în UE.

La sfârșitul acestei săptămâni, s-a încheiat ciclul de întâlniri cu administrațiile locale organizat de Consiliul Județean și Prefectura Caraș-Severin. Ultimele doua întâlniri au avut loc la Băile Herculane și Bozovici.

Moderatorul întâlnirilor a fost Horia Irimia - vicepreședintele Consiliului Județean. El a subliniat că obținerea de finanțări din fonduri UE a proiectelor de dezvoltare locală este determinată de faptul că dacă aceste proiecte sunt sau nu cuprinse în strategiile de dezvoltare locală. De fapt, acesta a și fost motivul pentru care s-au organizat seminariile, iar Consiliile locale trebuie să-și elaboreze strategiile până în luna mai.

După votul pozitiv din Parlamentul Europei, la ultima întâlnire de la Bozovici, s-a spus că autoritățile locale - primarul, consilierii locali, Consiliul Județean, Primăriile - au un rol important în informarea cetățenilor privitor ce se va întâmpla după integrarea României în UE.

Pentru aceasta, prin seminarii și întâlniri, trebuie explicat țăranilor cum va funcționa economia și agricultura după 1 ianuarie 2007. Cel mai simplu este ca primarii, fiind în mijlocul comunității, să explice oamenilor aceste probleme, dar pentru aceasta și primarii trebuie să se informeze.

În acest sens, Consiliul Județean v-a derula proiecte speciale de informare a cetățenilor cu privire la cum se va schimba viata oamenilor de fiecare zi, care sunt avantajele dar poate si unele dezavantaje.
Publicat de : Vali POPOVICI
Data publicării: 16 Apr 2005 - 11:20
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3382&titlu=Ciclu_de_intalniri_cu_administratiile_locale_din_Caras_Severin