PUR merge cu Nastase-n stanga si Basescu-n dreapta [1]

Consiliul National al PUR a decis sambata sa-i ceara presedintelui Traian Basescu aprobarea unui referendum pe tema votului uninominal. In acelasi timp insa, umanistii au anuntat ca se impotrivesc intentiei Aliantei de a-i schimba din functii de Nastase si Vacaroiu.

Dupa terminarea lucrarilor consiliului, Voiculescu s-a aratat increzator ca presedintele Traian Basescu va fi de acord cu organizarea referendumului solicitat de PUR pentru votul uninominal. Liderul PUR, Dan Voiculescu, a declarat sambata, dupa sedinta Consiliului National, ca umanistii isi mentin votul dat actualelor conduceri ale Senatului si Camerei Deputatilor, dar vor ca presedintele Traian Basescu sa aprobe un referendum pe tema initiativei PUR privind votul uninominal. "Nu cred ca presedintele, pentru ca nu ne simpatizeaza, nu va aproba referendumul. Cred ca saptamana viitoare va fi de acord cu votul uninominal, mai ales daca se grabeste cu anticipatele", a mai declarat Voiculescu.

Votul ramane vot

Liderul PUR a mai afirmat ca partidul sau nu este de acord cu schimbarea de functii a presedintilor celor doua Camere, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.
"Aceasta problema a fost inchisa de mult. Noi am votat o data si nu intelegem sa se schimbe presedintii Camerelor decat pentru motive serioase", a precizat Voiculescu. In alta ordine de idei, Voiculescu a declarat ca se va intalni in curand cu persoana "foarte importanta" care a raspandit informatia despre el ca ar fi grav bolnav. Liderul PUR a precizat ca nu a glumit cand a spus ca vrea stabilitate si liniste politica.
El a mai afirmat ca o concluzie importanta a "episodului Lon-dra" il constituie faptul ca este sanatos.
Publicat de : Bogdan Cristescu
Data publicării: 18 Apr 2005 - 12:15
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3411&titlu=PUR_merge_cu_Nastase_n_stanga_si_Basescu_n_dreapta