Senatul a votat Legea Voiculescu privind îngrijitorii persoanelor vârstnice [1]

Senatul României a adoptat propunerea legislativă prin care consiliile locale sunt obligate să angajeze îngrijitori pentru persoanele vârstnice. După ce legea va fi votată și de Camera Deputaților, bătrânii din România vor putea beneficia de asistență gratuită la domiciliu.Senatorul Dan Voiculescu, promotor și inițiator al acestei legi, a declarat: “Mă bucur că foarte mulți colegi senatori au înțeles necesitatea acestei propuneri. Le mulțumesc pentru responsabilitatea dovedită la vot. Am încredere că și deputații vor proceda similar. Trebuie să învățăm să ne respectăm bătrânii, să le oferim un trai decent pe care, după zeci de ani de muncă, îl merită cu prisosință. Avem enormă nevoie de rezultate concrete”.

“Din păcate, la doar zece minute de la acest vot, o altă propunere pe care am inițiat-o, creșterea punctului de pensie pentru persoanele cu gradul I de invaliditate, a fost respinsă pentru că senatorii PDL au ales să se abțină de la vot în bloc”, a mai spus Dan Voiculescu.
 
“Această atitudine a fost complet nejustificată. Beneficiarii acestei legi, 20-30000 de oameni la nivelul întregii țări, nu pot desfășura niciun fel de activitate pentru a-și suplimenta veniturile din cauza dizabilităților extrem de grave. Prin propunerea noastră le măream pensia cu 10-12 procente. Efortul bugetar era absolut nesemnificativ. Din păcate, senatorii PDL au ales să voteze în funcție de numele inițiatorilor, nu conform textului propunerii. Sigur, PDL-ul își poate repara eroarea la votul din Camera Deputaților. Ar fi normal să o facă”, a precizat Dan Voiculescu.


Publicat de : ---
Data publicării: 25 Sep 2009 - 05:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=34320&titlu=Senatul_a_votat_Legea_Voiculescu_privind_ingrijitorii_persoanelor_varstnice