Senatorii nu renunta la pensiile speciale [1]

Senatorii au respins, ieri, proiectul legislativ privind eliminarea pensiilor speciale, initiat de liderul conservator, Dan Voiculescu

.
Membrii comisiei de resort au revenit in plen cu un raport suplimentar in care isi mentineau punctul de vedere nefavorabil adoptarii proiectului legislativ.
Presedintele Comisiei pentru munca, senatorul PD-L, Cristian Radulescu, a aratat ca initiativa este “extrem de generoasa, insa formulata prea concis, in sensul ca incepand cu 1 iulie 2009, toate pensiile vor fi calculate conform Legii 19/2000”, nefiind suficient, deoarece nu exista trimiteri precise la toate categoriile pe care legea doreste sa le abordeze. “Formularea proiectului legislativ ne aduce aminte de statutul unui partid care s-a inregistrat in campania electorala, in Cehia, Partidul bautorilor de bere, si care suna cam asa: berea trebuie sa fie rece si destula, si cu asta se rezolvau toate problemele natiunii”, a spus alesul PD-L.
Proiectul a fost dezbatut in urma cu o saptamana, cand a starnit discutii politice aprinse, care au culminat cu propunerea senatorului UDMR Gunther Tiberiu ca “premierul demis” Emil Boc sa fie declarat persona non grata de catre Parlament.
Potrivit unei sinteze a discutiilor, realizata de presedintele de sedinta, liberalul Teodor Melescanu, discutiile au vizat “perceptia din exterior a activitatii Parlamentului”.
“Raportul de respingere, propus din vicii de tehnica legislativa, nu se doreste sa fie interpretat ca o maniera in care senatorii se ascund in spatele unor chichite juridice pentru a mentine pensiile nerusinate pentru senatori si deputati”.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Oct 2009 - 05:43
 

Link ştire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=34582&titlu=Senatorii_nu_renunta_la_pensiile_speciale