Ciuhandu cheamă alianța PNL-PSD în ajutorul Timișoarei [1]

Președintele PNȚCD Timiș - aripa Radu Sârbu, primarul Gheorghe Ciuhandu, îi va invita la Timișoara pe Mircea Geoană, Crin Antonescu și Klaus Johannis pentru a semna un parteneriat pentru Timișoara. Filiala din Timiș a PNȚCD a decis să îl susțină pe candidatul PSD în turul II, transmite corespondentul Informatia.ro (AMOS News).

De altfel, aripa condusă de Radu Sârbu din PNȚCD a decis înainte de turul I să îl susțină pe candidatul liberal, Crin Antonescu, în timp ce adepții lui Marian Miluț și-au exprimat suportul pentru Traian Băsescu. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a felicitat astăzi pe Antonescu pentru prestația din primul tur și a anunțat că merge mai departe alături de el și de Mircea Geoană, având exemplul unei coaliții PNȚCD-PNL-PSD-FDGR în politica locală, încă de la alegerile din iunie 2008.

"O să îi invit săptămâna viitoare pe Mircea Geoană, pe Crin Antonescu, pe Klaus Johannis, ca să demonstrez, prin prezența lor aici (și nu mă îndoiesc că vor veni) pe cine susține Gheorghe Ciuhandu, primarul Timișoarei. Am vorbit aseară cu cei de la PSD, de la PNL, am vorbit cu dl. Ovidiu Ganț (pentru că dl Johannis nu e în țară) și le-am spus că Timișoara merită mai mult la 20 de ani de la Revoluție și cred că ar fi normal să avem o discuție pe tema aceasta", a spus Ciuhandu în cadrul unei conferințe de presă.

Dorința primarului țărănist este să obțină o susținere din partea unui viitor guvern format de Johannis. "Acest oraș merită mai mult și acești domni, care cred că sunt în măsură să scoată țara din situația în care este, împreună cu noi, care suntem din Timișoara, sper să convenim asupra unui pachet de măsuri care să susțină acest oraș. O să le propun acestor domni documentul, să îl vadă și să se pronunțe asupra lui. Dar sunt niște chestiuni de bun-simț, de descentralizare, așa cum o doresc toți în țara asta", a adăugat Ciuhandu.

Exemplul politic de la nivel național este deja testat la Timișoara. În alianța locală se regăsește Forumul German, din care face parte Johannis. "Din punctul de vedere al realizării unei astfel de combinații politice, Timișoara ar fi cea mai câștigată. Suntem, cred, în afară de Sibiu, singurul oraș din România care are Forumul Democrat German în structura Consiliului Local, am avea un prim-ministru care face parte din aceeași formațiune și am avea aceeași alianță: PSD-PNL, cu PNȚCD la conducerea orașului", a precizat viceprimarul Adrian Orza, președinte al PNȚCD Timișoara.

Publicat de : Ioana TOMA
Data publicării: 26 Noi 2009 - 05:16
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=34794&titlu=Ciuhandu_cheama_alianta_PNL_PSD_in_ajutorul_Timisoarei