Jurământul lui Băsescu i-a lăsat un gust amar lui Geoană [1]

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, după depunerea jurământului de către Traian Băsescu, că este un moment cu un gust amar. Geoană a menționat că discursul lui Băsescu a conținut "aceleași vorbe mari, aceleași condamnări ale grupurilor de interese care sunt grupate în jurul anturajului domniei sale și a liderilor PDL".

"Este evident un moment care are un gust amar și are un gust amar pentru majoritatea românilor care ar fi dorit schimbarea în aceste alegeri prezidențiale, și pentru majoritatea care au votat schimbarea și de aceea atmosfera din Parlament a fost una foarte reținută pentru că din păcate domnul Băsescu începe un al doilea mandat bazat pe o mare, mare îndoială cu privire la corectitudinea obținerii acestui mandat. Dincolo de asta, evident, multe cuvinte, cam aceeași abordare ca la începutul primului mandat, de aceea pentru majoritatea românilor cred că este o zi lipsită de strălucire și cred un moment ratat pentru a avea o adevărată schimbare în această țară", a declarat Geoană.

Liderul PSD a menționat că Băsescu a folosit " aceleași vorbe mari, aceleași condamnări ale grupurilor de interese care astăzi sunt grupate în jurul anturajului domniei sale și a liderilor PDL".

"Faptul că adevărata probă a intențiilor reale ale domnului Băsescu în al doilea mandat este guvernul Boc III, cu aceeași miniștri discreditați în pozițiile cheie legate de banul public ne arată de fapt că ne îndreptăm către o republică autoritară, dominată de grupuri de interese și dominată de lipsă de transparență. Din punctul meu de vedere este un moment nefericit pentru România", a mai explicat liderul PSD.

Publicat de : ---
Data publicării: 22 Dec 2009 - 06:35
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=34943&titlu=Juramantul_lui_Basescu_i_a_lasat_un_gust_amar_lui_Geoana_