Statutul minoritatilor, adoptat pana in iunie?


Negocierile, sau mai corect presiunile UDMR privind adoptarea cat mai urgenta a controversatului statut al minoritatilor provoaca valuri pe scena politica

. Concret, PD-L se pregateste suspect de repede sa respecte unul din punctele negociate cu UDMR pentru perfectarea tandemului actual de guvernare. Executivul va solicita Parlamentului ca procedurile legislative pentru aprobarea proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale din Romania, blocat de aproape trei ani in dezbatere, sa fie finalizate in urmatoarea sesiune parlamentara. “Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul de lege, sustinut de UDMR, sa fie adoptat cel mai tarziu in urmatoarea sesiune parlamentara, pana la sfarsitul lunii iunie”, sustin surse politice citate de Mediafax. Pana in prezent, statutul minoritatilor a fost respins de Senat si se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor de aproximativ trei ani, fiind amanat de multe ori din cauza lipsei de cvorum in comisii.
Liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat saptamana trecuta ca legea minoritatilor a fost inclusa printre prioritatile Uniunii in Guvern. Principalul obiectiv al Uniunii este impunerea unor prevederi in legea minoritatilor, ca si in cea a educatiei, privind includerea reprezentantilor minoritatilor in procesul decizional la nivelul institutiilor publice. De asemenea, Guvernul va transmite Parlamentului, pana la sfarsitul lunii martie, proiectul legii educatiei nationale, a anuntat, ieri, premierul Emil Boc, la finalul intalnirii avute cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditati la Bucuresti.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Ian 2010 - 06:17
 

Link știre