Pedelistul Romeo Radulescu a castigat Primaria Ramnicu Valcea [1]

Candidatul democrat-liberal l-a devansat pe social-democratul Remus Grigorescu, in cel de-a doilea tur al alegerilor anticipate pentru scaunul de edil al orasului, obtinand peste 55% din voturi, potrivit numaratorii paralele a PDL

.  Duminica seara, la sediul de campanie al PDL s-a scandat si numele fostului primar, Mircia Gutau, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare.

Romeo Radulescu a castigat un mandat de doi ani de primar al orasului Ramnicu Valcea / FOTO: adevarul.ro Imaginea 1/1

Ramnicu Valcea ramane sub sceptrul unui pedelist. Candidatul Romeo Radulescu a obtinut majoritatea voturilor in cel de-al doilea tur al alegerilor pentru scaunul de primar al orasului, in fata pesedistului Remus Grigorescu, potrivit numaratorii paralele a PDL.  Pana la ora 18.00 la sectiile de votare din Ramnicu Valcea se prezentasera 24,61 % dintre alegatori, informeaza datele prezentate de Biroul Electoral Municipal.

La turul intai, care s-a desfasurat pe 18 aprilie, prezenta la vot a fost de numai 31,6%, exprimandu-si optiunile electorale 31.923 din cei 101.754 de cetateni cu drept de vot din municipiu.

Functia de edil-sef a ramas vacanta dupa ce fostul primar, Mircia Gutau, a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru luare de mita.

Procurorii anticoruptie l-au acuzat pe primarul PDL Mircia Gutau ca ar fi pretins 50.000 de euro, in perioada aprilie - iulie 2006, de la patronul unei firme de constructii, pentru a-i elibera un certificat de urbanism. Primarul pedelist si-a sustinut, insa, nevinovatia pe toata durata procesului.

In acelasi caz a fost condamnat si viceprimarul Nicolea Dicu, care chiar a fost prins in flagrant de catre procurorii DNA, cand primea mita 20.000 de euro.


Publicat de : ---
Data publicării: 26 Apr 2010 - 05:45
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35665&titlu=Pedelistul_Romeo_Radulescu_a_castigat_Primaria_Ramnicu_Valcea