Boc spera ca noua lege ANI sa treaca astazi de Camera Deputatilor [1]

Boc spera ca noua lege ANI sa treaca astazi de Camera Deputatilor

Seful Executivului si-a exprimat speranta, în sedinta de Guvern, ca plenul Camerei Deputatilor va vota, miercuri, noua forma a Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate (ANI)

. "Sa speram ca în Camera Deputatilor reusim sa avem astazi forma adoptata a actului normativ", le-a spus Emil Boc ministrilor. De altfel, premierul s-a interesat la seful Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul (DRP),Valentin Iliescu, în legatura cu traseul legislativ urmat de proiectul Legii ANI miercuri. Iliescu i-a spus lui Boc ca, pana la ora 9,00 dimineata s-au putut depune amendamentele, la ora 10,00 se întruneste Comisia juridica a Camerei Deputatilor pentru raport, urmand ca la ora 12,00, înainte de votul final, proiectul de lege sa fie dezbatut în plenul Camerei.

Actul normativ privind ANI si care a fost adoptat, luni, de Guvern prevede ca demnitarii vor completa doua declaratii de avere, denumite "de patrimoniu", dintre care una cu o componenta publica, ce va include numarul de conturi bancare si de imobile detinute, iar cealalta cu un caracter confidential, privind numele bancilor la care sunt deschise conturile si adresa casei.Declaratia publica va prezenta în continuare valoarea conturilor bancare. (M.T.)


Publicat de : ---
Data publicării: 29 Apr 2010 - 05:56
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35691&titlu=Boc_spera_ca_noua_lege_ANI_sa_treaca_astazi_de_Camera_Deputatilor