Consilierii locali au renuntat la varianta de Sud a centurii Municipiului Bistrita [1]

Din 3 au ramas doua

. Este vorba despre variantele noii centuri a Bistritei. Dupa delungi tergiversari, consilierii locali au decis ca centura sa treaca, fie prin nordul orasului, fie prin sud, insa fara a afecta gospodariile oamenilor sau padurea Codrisor, cum prevedea proiectul initial.

Consilierii locali au renuntat la varianta de Sud a centurii Municipiului Bistrita Imaginea 1/1

Intruniti astazi in sedinta extraordinara, alesii locali au decis ca varianta de sud a centurii care presupunea traversarea Dealului Codrisor, a localitatii Jelna si totodata demolarea unor case, dar si defrisarea padurii, sa fie exclusa din discutii. Valorea proiectului respins a fost de 109.000.000 de euro. Acum, au mai ramas alte doua variante, respectiv cea a centurii de nord, a carei valoare este de 69.000.000 de euro si a celei de sud, care costa 250.000.000 de euro. La sedinta extraordnara au mai fost prezenti in sala si circa 40 de cetateni, care au pledat pentru renuntarea primului proiect al centurii de sud.


Publicat de : ---
Data publicării: 13 Mai 2010 - 05:23
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=35770&titlu=Consilierii_locali_au_renuntat_la_varianta_de_Sud_a_centurii_Municipiului_Bistrita