Nastase: Daca Basescu se va opune anticipatelor, vom initia suspendarea sa [1]

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, spune pe blogul sau ca social-democratii vor continua sa militeze pentru alegeri anticipate, iar daca seful statului,Traian Basescu, se va opune in continuare convocarii acestora, PSD va initia procedura de suspendare a sa, iar de data asta va fi "cu succes"

. "Singura noastra salvare va veni de la o noua directie, un nou Guvern si un nou presedinte. In aceasta ordine, PSD va prezenta curand programul sau de guvernare cu solutii care sa dea speranta ca se poate merge pe un drum nou, pe o directie buna. Vom depune motiunea de cenzura, pentru a da jos acest Guvern si pentru a organiza alegeri anticipate. Si, daca Basescu va continua sa se opuna, vom initia supendarea sa. Cu succes, de data asta, sunt convins", scrie social-democratul pe blog. El face totodata o interpretare a discursului prezidential din Parlament, remarcand ca "guvernarea PSD este singurul referential pozitiv" al lui Basescu, in conditiile in care el critica declinul economic al ultimilor ani sau cresterea costurilor sociale. Fostul premier se arata uimit ca indirect, Basescu a ajuns sa laude rezultatele guvernarii PSD, pe care le-a criticat atat de mult. "Vad, de pilda, ca dupa atatia ani, singurul sau referential pozitiv este Guvernarea PSD. Pe noi ne da ca exemplu si de intelepciune bugetara (in privinta salariilor si a ponderii lor in PIB), dar si in ce priveste echilibrul cheltuielilor sociale. Nu stiu daca e un semn bun, sau e o dovada de alienare. Basescu e totusi cel care s-a luptat cu noi si ne-a numit , iar acum considera ca noi suntem cei care am produs cele mai bune rezultate. Fiindca, desi isi indreapta criticile spre Tariceanu, nu trebuie uitat ca cel care l-a numit pe Tariceanu este Basescu. Dupa cum tot Basescu e cel care l-a numit pe Boc. Deci, rezultatele acestor guvernari sunt direct legate de discernamantul politic al lui Basescu", spune Nasase. El vede in situatia actuala o repetitie a scenariul din 1996-2000, cand "si atunci, o guvernare de dreapta dinamitata de Basescu, a tras Romania in jos cu ani de zile", iar PSD a recuperat in doi ani caderea economica din vremea CDR. "Probabil, acum, ne vor trebui chiar mai multi. Si nu pentru a reduce decalajele fata de UE, ci pentru a reduce decalajele fata de perioada 2004. Saracia a crescut, inflatia creste iar, economia scade, numarul locurilor de munca scade, datoria publica creste, tara e izolata. Suntem, parca, blestemati ca partidele de dreapta sa produca guvernari care genereaza entuziasm la inceput, dar si foarte multa disperare in ultima parte. De ce? Pentru ca se vand iluzii, dar fara nici un pic de performanta. Dimpotriva, la adapostul cuvintelor frumoase, se ascund fie foarte multa incompetenta (cazul CDR), fie foarte multa ticalosie (cazul PD)", conchide Adrian Nastase.
Publicat de : ---
Data publicării: 24 Sep 2010 - 06:37
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36683&titlu=Nastase__Daca_Basescu_se_va_opune_anticipatelor__vom_initia_suspendarea_sa