Basescu a promulgat Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale [1]

Presedintele Traian Basescu a promulgat, luni, Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale

. Aceasta lege permite Curtii sa se pronunte asupra constitutionalitatii deciziilor luate de Parlament, inainte ca acestea sa devina oficiale.

In acelasi timp, legea ingreuneaza considerabil o posibila suspendare a lui Traian Basescu, intrucat o decizie luata in Parlament nu va putea fi adoptata de acum incolo fara aprobarea Curtii Constitutionale.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca, daca presedintele Traian Basescu va promulga Legea pensiilor in forma fraudata adoptata de Roberta Anastase, va demara procedura de suspendare a sefului statului din aceasta functie.

Liderii partidelor de Opozitie au anuntat ca vor sustine acest demers, iar reprezentantii partidelor aflate la Putere sustin ca actiunea nu va avea succes si ca nu isi are rostul in aceasta perioada.Antena3.ro


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Sep 2010 - 05:46
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36700&titlu=Basescu_a_promulgat_Legea_privind_organizarea_si_functionarea_Curtii_Constitutionale