Plesu: Basescu e influentat de servicii [1]

Fostul ministru si consilier prezidential Andrei Plesu afirma, intr-un interviu acordat evz, monitorizat de Mediafax, ca presedintele Traian Basescu, la fel ca si predecesorii sai, este influentat de servicii, dar, in plus, psihologic, "are un fel de duiosie pubera fata de tot ce poarta uniforma"

. Intrebat de ce crede ca niciun presedinte nu a reusit sa-si impuna punctul de vedere in fata serviciilor, Andrei Plesu raspunde: "A fost o slabiciune a lor. Eu i-am vazut si pe Iliescu, si pe Constantinescu in postura de manipulati ai serviciilor". Intrebat daca nu l-a vazut si pe actualul sef al statului in aceasta postura, Plesu a raspuns: "Traian Basescu e alt gen. E influentat de servicii, dar, in plus, psihologic vorbind, are un fel de duiosie pubera fata de tot ce poarta uniforma. E un fel de spirit de corp. Ii plac uniformele, ii place armata, ii place disciplina, ii place stilul ostasesc". Plesu precizeaza ca a plecat de la Cotroceni pentru ca si-a dat seama ca "presedintele n-are nevoie de consilieri, ci mai curand de ordonante".   "Intr-un fel sau altul, am lucrat cu toti presedintii post-decembristi. Vreti sa stiti concluzia mea? La capitolul «presedinti» n-am prea avut noroc...", sustine Andrei Plesu.
Publicat de : ---
Data publicării: 29 Sep 2010 - 06:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=36710&titlu=Plesu__Basescu_e_influentat_de_servicii