Sedintele conducerii Camerei, blocate pana la demisia lui Anastase

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, programata pentru ieri a mai avut loc

. Data la care va fi reprogramata sedinta conducerii Camerei Deputatilor va fi comunicata in timp util, informeaza Directia pentru Relatii Publice si Protocol a acestui for. Situatia incendiara creata in Camera Deputatilor, in special in Biroul Permanent al acestui for, dupa fraudarea votului de la Legea pensiilor, aduce grave prejudicii imaginii Parlamentului. Dupa ce PNL si PSD au boicotat lucrarile conducerii Camerei, decizia de ieri pare una fireasca, in conditiile date. Astfel, presedintele PSD Victor Ponta a declarat, recent, ca deputatii social-democrati au primit mandat politic din partea conducerii formatiunii pentru a continua toate actiunile impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si a secretarului forului legislativ, Sever Voinescu, pe care ii acuza ca au fraudat votul la Legea pensiilor. Concret, deputatii PSD vor boicota toate sedintele Biroului Permanent conduse de actualul presedinte.
El a adaugat ca presedintele Camerei Deputatilor trebuie sa raspunda si juridic si politic pentru proliferarea “acelei minciuni privind sume de bani pe care Guvernul Boc” le-ar fi dat parlamentarilor. Niciodata nu a existat vreun fel de negociere in acest sens. Este o minciuna sfruntata, tipica pentru un om care a fost prins furand si care incearca sa dea intotdeauna vina pe altii”, a afirmat Ponta. Liderul PSD a mentionat ca pana acum nu au existat explicatii fata de cine trebuia sa primeasca acei bani si nici nu s-a explicat ca amendamentele depuse de parlamentari in luna ianuarie la legea bugetului nu erau pentru alesi, ci pentru comunitatile locale, ceea ce este “perfect legitim”.
“Colegii nostri au votat in unanimitate in cadrul sedintei de grup ca incepand de astazi la orice sedinta a Camerei Deputatilor care va fi condusa de doamna deputat Roberta Anastase si va fi la prezidiu domnul secretar Sever Voinescu, deputatii PNL vor parasi sala in semn de protest. Ei nu vor sa fie alaturi de hoti”, a afirmat, la randul sau, viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu. El a precizat ca de fiecare data cand vor parasi sala, deputatii PNL vor lasa, totusi, in plen un vicelider al grupului parlamentar liberal. Nicolaescu a argumentat decizia grupului PNL afirmand ca oamenii din colegiile electorale unde exista deputati liberali s-au aratat nemultumiti de atitudinea pe care au avut-o Roberta Anastase si Sever Voinescu la sedinta de plen in care s-a dezbatut si votat Legea sistemului unitar de pensii.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Sep 2010 - 05:58
 

Link ştire