Mazare se apara dand vina pe presiunile politice [1]

Primarul PSD al Constantei, Radu Mazare, a venit, ieri, cu taxiul la PNA, unde era citat pentru audieri. Mazare a zabovit aproximativ 3 ore la "intalnirea" cu procurorii Sectiei a II-a, iar inainte de a intra la PNA a catalogat citatia ca fiind "numai pentru ca sunt din Opozitie".

Expeditiv cu jurnalistii, Mazare s-a simtit ofensat de intrebarile adresate de mass-media, ripostand de fiecare data: "Ce, v-ati angajat la PNA si faceti interogatorii?". Declarandu-se curat ca lacrima, Mazare a promis ca, astazi, va organiza la Constanta o conferinta de presa in care o persoana, audiata la PNA in cadrul verificarilor care il privesc, va face dezvaluiri uluitoare. "Va spune cum un politist de la PNA a obligat-o sa spuna ca mi-a dat spaga pentru retrocedarea unor imobile nationalizate in baza legii", a precizat Mazare, lasand sa se inteleaga ca in situatia asta ar fi mai multi oameni. In rest, spune cu mana pe inima ca iahtul pe care il detine nu e cumparat de la Omar Hayssam, ci e inchiriat pe 3 ani de la o companie specializata. Nu are proprietati prin Brazilia, dar nici nu traieste din salariul de primar. Se descurca, zice el, din dividendele de la firmele pe care le detine. Desi procurorii anticoruptie fac verificari cu privire la concesionarea unor terenuri, la anumite achizitii si licitatii, Mazare spune ca totul i se trage de la Puterea actuala. "Verificarile au inceput in urma unor autosesizari ale Politiei si, bineinteles, ale ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga", a mai spus Mazare. De la Primaria Constanta, procurorii anticoruptie au ridicat o serie de documente. Anchetatorii nu l-au pus inca sub acuzatie pe primarul Mazare, insa fac verificari premergatoare urmaririi penale, edilul declarandu-se "cercetatul de serviciu".
Publicat de : Liliana Nastase
Data publicării: 27 Apr 2005 - 08:01
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3704&titlu=Mazare_se_apara_dand_vina_pe_presiunile_politice