PPRM vrea sa tranteasca modificarea declaratiilor de avere [1]

Parlamentarii PPRM vor respingerea ordonantei de modificare a formularelor de avere si a celor de interese pe motiv ca actul normativ este neconstitutional.

Liderul deputatilor peperemisti din Camera, Lucian Bolcas, sustine ca schimbarea formularelor respective inseamna, de fapt, o modificare de continut a obligatiilor ce le revin parlamentarilor si afecteaza statutul acestora, prin introducerea unor obligatii. "A accepta ideea ca Guvernul, prin ordonante de urgenta, poate sa creeze obligatii in sarcina parlamentarilor, de natura a afecta statutul acestora si insasi valabilitatea mandatului lor, inseamna a accepta dictatura Executivului asupra Legislativului, element caracteristic unui stat totalitar", spune Bolcas. El este de parere ca imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul declaratiilor de avere trebuie facuta printr-o lege organica, si nu prin ordonanta de urgenta. Liderul PPRM a mai precizat ca formatiunea pe care o reprezinta a sesizat deja Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea textului in cauza.
Publicat de : B. C.
Data publicării: 27 Apr 2005 - 08:04
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3708&titlu=PPRM_vrea_sa_tranteasca_modificarea_declaratiilor_de_avere