Un primar pesedist isi fugareste cu masina adversarii politici [1]

Putini primari de comune ajung subiect de dezbatere in Parlament. Nu este insa si cazul edilului pesedist al localitatii vasluiene Hoceni, care a fost parat, ieri, de la tribuna Camerei, de deputatul PNL Dan Mihai Marian, ca ii asupreste pe taranii care au alte convingeri politice decat cele social-democrate.

"In comuna Hoceni, primarul PSD a depasit de mult limitele bunului simt", isi incepe parlamentarul liberal denuntul. "In loc sa-si puna probleme de genul: cum va afecta aderarea Romaniei la UE situatia gospodariilor individuale bazate pe productie de subzistenta, acesta fugareste opozantii politici cu masina, muta stalpii de electricitate din fata caselor celor care simpatizeaza Alianta D.A., trimite biletele anonime in care-i ameninta pe cei pe care ii banuieste ca au votat cu adversarii sai politici la alegerile din 2004", continua Dan Mihai Marian. Dar acestea nu sunt singurele fapte de care primarul pesedist se face vinovat in ochii deputatului PNL. Edilul a instituit, potrivit declaratiei lui Dan Marian, o taxa de salubritate pe care o foloseste pentru a-si intimida adversarii. "Celor care isi transporta gunoiul menajer cu atelajele proprii le deverseaza gunoi in fata portii, dupa care ii amendeaza", a explicat liberalul. El ii mai acuza pe primarii PSD ca, atunci cand nu se afla in comunele pe care le conduc, toaca banii publici, "in cardasie cu primarii PPRM", pe deplasari in strainatate, sub obladuirea presedintelui CJ Vaslui, Corneliu Bichinet, si a vicepresedintelui Dumitru Buzatu - ambii membri ai Partidului Popular Romania Mare. Deputatul PNL face, in finalul declaratiei sale politice, un apel catre noua conducere a PSD, cerandu-i acesteia sa ia atitudine fata de astfel de abuzuri si sa-i sanctioneze pe toti pesedistii care "se comporta precum cainii fara stapan".
Publicat de : Bogdan COSTACHE
Data publicării: 27 Apr 2005 - 08:05
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3710&titlu=Un_primar_pesedist_isi_fugareste_cu_masina_adversarii_politici