Dan Sova: "Basescu interpreteaza Constitutia precum Codul Rutier si va sfarsi suspendat" [1]

Senatorul PSD Dan Sova a declarat duminica, la Europa FM, la emisiunea profesorului Daniel Barbu, ca Traian Basescu va sfarsi prin a fi suspendat din pricina faptului ca presedintele Romaniei "interpreteaza Constitutia ca pe Codul Rutier"

. "Problema noastra, a romanilor, este ca avem un presedinte nu doar jucator, ci si foarte imaginativ, care interpreteaza Constitutia precum Codul Rutier. Domnia sa nu intelege si nici nu doreste sa inteleaga ca in spatele fiecarui text constitutional sunt tone de explicatii teoretice. Domnia sa ia si citeste Constitutia precum regulamentul de folosire a scarii blocului. In conditiile in care, este clar, in sistemul electoral romanesc si in situatia politica din Romania nici un partid nu va putea trece peste pragul de 50%, pentru a-l forta pe presedinte sa desemneze un premier, nu avem decat solutia aliantei politice. Legea reglementeaza doar aliantele politice si electorale", a spus Sova la Europa FM. Senatorul social-democrat a mai adaugat ca Basescu va sfarsi prin a fi suspendat. "Eu ma astept, si le-am spus colegilor mei, ca in momentul in care vom avea cu aceasta alianta politica peste 50% in alegeri, presedintele Basescu se va uita la disidentii din partide si va spune eu vreau sa-l numesc premier pe X, pe care noi nu-l vrem. Si se va ajunge la un nou conflict constitutional, in care, probabil, domnia sa va sfarsi prin a fi suspendat", a tinut sa precizeze pesedistul.
Publicat de : ---
Data publicării: 31 Ian 2011 - 06:35
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37396&titlu=Dan_Sova____Basescu_interpreteaza_Constitutia_precum_Codul_Rutier_si_va_sfarsi_suspendat__