Negocierile pentru locurile din comisiile Camerei, departe de a fi finalizate

Grupul deputatilor independenti membri ai UNPR solicita sefia Comisiei de munca, unde ar urma sa o propuna pe Eugenia Barna, a anuntat, recent, liderul grupului, Eugen Nicolicea

. El a precizat ca grupul sau o va propune pe Eugenia Barna pentru sefia acestei comisii, din care face parte si in prezent. Nicolicea a afirmat, ironic, ca opozitia a primit cu bucurie aceasta solicitare, in conditiile in care Comisia de munca este condusa in prezent de liberalul Victor Paul Dobre. La randul sau, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca independentii trebuie sa detina presedintia unei comisii de specialitate, iar PSD sa piarda un asemenea post, in conditiile in care grupul social-democratilor s-a redus dupa plecarea din partid a unor deputati. El a precizat ca liderii de grup au stabilit reconfigurarea numarului de membri in fiecare comisie, intre 17 si 25 de membri, dar o decizie concreta urmeaza a fi luata saptamana viitoare, dupa formularea punctelor de vedere. De altfel, reprezentantii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor au stabilit de principiu ca partidele sa fie reprezentate in comisiile de specialitate pe baza algoritmului politic.
“Am stabilit numarul de membri in comisii. Acesta este principiul, astfel incat fiecare forta politica in Parlament sa fie reprezentata in conformitate cu algoritmul politic. (...) In sesiunea trecuta, a fost marit foarte mult numarul la anumite comisii, respectiv la Comisia de munca si la Comisia de buget pentru ca puterea sa aiba o pozitie atunci cand s-au discutat legea pensiilor si bugetul de stat pe anul acesta. Sper ca, de aceasta data, negocierile, care se poarta intre liderii de grup, vor fi si validate in plen si nu se va baga pumnul in gura opozitiei pe subiectul acesta”, a declarat liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa. El a mai spus ca liderii de grup au negociat niste principii pe baza carora se va face impartirea in comisii, urmand ca martea viitoare sa fie negociata structura comisiilor, denumirea acestora si numarul de membri. “Vom stabili un numar maxim de locuri in comisii si un numar minim. Dupa aceea, cand acest numar va fi aprobat prin hotararea Camerei, vom renegocia numarul de membri pe care fiecare ii are in comisia respectiva si functiile”, a adaugat acesta.


Publicat de : ---
Data publicării: 04 Feb 2011 - 06:14
 

Link ştire