Senatul exprima condoleante pentru victimele de la Uricani [1]

Senatul Romaniei isi exprima profundul regret pentru tragedia petrecuta la mina Uricani si transmite, printr-un comunicat, sincere condoleante famiilor, prietenilor si colegilor minerilor decedati

.

Senatul transmite condoleante pentru victimele de la Uricani Imaginea 1/1

"Important este ca, dupa ce conditiile tragicului accident vor fi lamurite, sa putem sa privim cu profunzime sectorul minier si conditiile industriei miniere. Aceasta tragedie trebuie privinda in profunzimea ei si cu toata insemnatatea, deoarece afecteza, nu doar toata suflarea din Uricani, dar si intreaga regiune a Vaii Jiului, de aceea trebuie gasite solutii pentru protejarea minierilor de pretutindeni", se arata in comunicatul Senatului.

Totodata, se mai arata ca in ultimii 20 de ani, acest sector industrial a fost tinta unor nenumarate politici de reforma "care nu au dovedit pana acum rezultate favorabile sau dezirabile": "In tot acest context, credem ca discutiile recente despre restructurarea Companiei Nationale a Huilei si despre inchiderea a trei din cele sapte mine trebuie purtate cu maxima transparenta si onestitate si cu gandul, in primul si in primul rand, spre binele, securitatea si bunastarea oamenilor care lucreaza in minierit. Reglementarea industriei miniere capata o importanta deosebita si in contextul discutiilor despre costurile energetice la care este expusa tara noastra. Senatul Romaniei se va implica intr-o discutie extrem de responsabila despre politica energetica si despre soarta minerilor care vor continua sa lucreze in subteran cat si despre masurile de protectie si de ajutor a celor care vor fi tinta restructurarilor".

Cinci mineri au murit sambata intr-o explozie, produsa cel mai probabil in urma unei acumulari de gaze. Echipa de salvatori a fost si ea in pericol, dar din fericire, a ajuns cu bine la suprafata. Autoritatile incearca acum sa faca lumina in acest caz. Minerii spun insa ca stiu deja care este cauza: nepasarea si slaba dotare.


Publicat de : ---
Data publicării: 07 Feb 2011 - 05:53
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37433&titlu=Senatul_exprima_condoleante_pentru_victimele_de_la_Uricani