Deputatii au eliminat taxa tv [1]

Mai multe ONG-uri de presa, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si Federatia Romana a Jurnalistilor Mediasind protesteaza fata de adoptarea tacita in Camera Deputatilor a proiectului de lege initiat de PSD, care prevede eliminarea taxei tv

. Proiectul a trecut de Camera pentru ca cele 45 de zile prevazute pentru dezbaterea si votarea unui act normativ s-au scurs fara ca deputatii sa se pronunte in vreun fel.

Legea va fi dezbatuta si votata in Senat, care este Camera decizionala in acest caz. In motivarea initiativei legislative se arata ca SRTV primeste bani de la bugetul de stat, astfel incat taxa TV ar constitui o "taxa dubla". Conform legii sale de functionare, SRTV primeste de la bugetul de stat fonduri a caror destinatie este strict limitata, fiind alocate aproape exclusiv "utilizarii statiilor de emisie, a radioreleelor si a circuitelor video si fonice". Aceste fonduri ajung de fapt la Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR).

SRTV depinde de veniturile din taxa TV pentru productia programelor sale. De altfel, si in cazul Societatii Romane de Radio functioneaza acelasi mecanism, pe care initiatorii il mentin in textul legii, fara a-l considera dubla taxare.

MediaSind: Eliminarea taxei SRTv este inacceptabila
Publicat de : ---
Data publicării: 09 Feb 2011 - 06:00
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37447&titlu=&_nbsp_Deputatii_au_eliminat_taxa_tv