Basescu a discutat cu Cristian Popa, BNR, pentru a-i propune functia de premier [1]

Presedintele Traian Basescu a discutat joi seara cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, nume vehiculat in ultimele zile ca posibil premier in locul lui Emil Boc, anunta Antena 3, potrivit <a href="http://www

.mediafax.ro/economic/">Mediafax.

Surse politice au declarat ca presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi seara, cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre functia de premier.

Agentia Mediafax a anuntat, citand surse din PDL, ca Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic, pe care seful statului ar putea sa o prezinte pentru a solicita sprijin parlamentarilor democrat-liberali.

Presedintele s-a intalnit, marti, la Parlament, timp de doua ore, cu parlamentarii PDL. Dupa intalnire, seful statului a declarat, in legatura cu ideea unui premier independent, ca aceasta poate fi o solutie, mentionand insa ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere in acest sens.

El a avut mai multe intalniri, incepand de duminica, la care au participat reprezentanti ai PDL la nivel local si central. De asemenea, seful statului s-a intalnit cu UDMR, UNPR si cu liderul grupului minoritatilor.

Surse democrat-liberale declarau ca din discutiile presedintelui cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta sustinuta de seful statului fiind numirea unui premier independent.

In acest context, presa a vehiculat mai multe nume cum ar fi Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa, Calin Georgescu.

In toamna anului 2009, Cristian Popa a fost sustinut de PDL pentru actualul mandat de membru in CA si viceguvernator BNR.

Cititi si: BURSA ZVONURILOR: Cristian Popa (BNR), varianta pentru functia de premier [2]

 

Publicat de : ---
Data publicării: 21 Feb 2011 - 06:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37533&titlu=Basescu_a_discutat_cu_Cristian_Popa__BNR__pentru_a_i_propune_functia_de_premier
  [2] http://www.wall-street.ro/articol/Economie/99252/BURSA-ZVONURILOR-Cristian-Popa-BNR-varianta-pentru-functia-de-premier.html