Deputatul Boldea are si varianta impuscarii ziaristilor. La propriu [1]

Ca orice avocat care face si politica, deputatul PDL de Galati Mihail Boldea are idei

. Teoretic, ele, ideile, ar trebui sa fie semnul functionarii cerebrale corecte. Practic, insa, ideile lui Boldea au un substrat emotional profund.

Sa ne explicam: deputatul ar vrea sa modifice Codul Penal astfel incit sa nu se mai scurga informatii din dosarele penale catre presa. In sensul asta, Boldea a introdus ceea ce, in limbaj popular, se numeste o “sopirla” in proiectul de modificare a Codului Penal: “Fapta savarsita de un procuror, judecator, politist, jandarm sau oricare alta persoana care prin natura functiei sale are acces la informatii din dosarele penale, de a divulga, transmite sau face publice in orice mod, direct sau indirect, date sau informatii din aceste dosare inainte de pronuntarea unei hotarari judecatoresti definitive, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani si interzicerea unor drepturi.”

Cum: 1. formularea “oricare alta persoana care prin natura functiei sale are acces la informatii din dosarele penale” se poate referi inclusiv la jurnalisti (care prin natura “functiei” se preocupa de dosare, inclusiv penale) si este suficient de ambigua; 2. Boldea este avocat, deci stie cum poate fi speculata o astfel de formulare legala, putem si noi intelege ca orice persoana care prin natura functiei sale de parlamentar, care propune o modificare legislativa neclara si care mai e si avocat, urmareste un avantaj cit se poate de personal, menit sa-i asigure exercitarea meseriei chiar si atunci (sau mai ales atunci) cind niste ziaristi au proasta inspiratie sa-si bage nasul in dosarele penale ale lui Boldea. In care Boldea e avocat, adica, asta am vrut sa zicem.

Ceea ce ar insemna ca deputatul PDL, cu aceste modificari legislative propuse, nu vrea decit sa se protejeze. Mai mult decit o face deja cu pistolul si centura neagra. Pe ambele, asa cum spune, le detine la el acasa si, uneori, le si foloseste (asa cum admite intr-un articol din ziarul galatean Viata libera, preluat apoi pe propriul lui blog. Iar nevoia de siguranta este una cit se poate de emotionala. Cum, de altfel, sugeram si la inceputul textului.

Ce nu intelegem noi, insa, e de ce Boldea nu-si satisface nevoia asta in cu totul alt fel, ci apeleaza la Parlament sa i-o implineasca.

P.S. Altfel, sa ne fereasca Doamne-Doamne sa ajunga vreodata Boldea sa aiba dosar penal pe avere nejustificata, ca atunci sa vezi cit de folositoare e propunerea asta legislativa a lui.


Publicat de : ---
Data publicrii: 24 Feb 2011 - 06:02
 

Link tire   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=37554&titlu=Deputatul_Boldea_are_si_varianta_impuscarii_ziaristilor__La_propriu