Nastase il incurajeaza pe Iliescu [1]

Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, s-a declarat convins, ieri, ca Ion Iliescu va tine seama, in ceea ce va face pe viitor, de interesele partidului pentru care "a muncit" foarte multi ani, el subliniind totodata rolul acestuia in istoria PSD.

Nastase a precizat, citat de Mediafax, ca la sedinta Biroului Permanent National al PSD nu a fost discutat acest subiect, dar a afirmat ca, din punctul sau de vedere si al colegilor de partid, votul din cadrul Congresului nu inseamna ruperea relatiilor cu Ion Iliescu. "Din contra, eu cred ca este important sa mentinem aceste legaturi, trebuie sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului si sa-i recunoastem domnului Iliescu contributia in ceea ce a fost viata acestui partid", a apreciat Nastase. El a mai spus ca poate intelege ca Ion Iliescu este afectat de ceea ce s-a intamplat si s-a declarat convins ca acesta va spune ce crede despre Congresul PSD si despre rolul sau in ceea ce priveste viitorul patidului.

La randul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat ca va avea in mod cert, in urmatoarea perioada, o convorbire cu Ion Iliescu. "Probabil ca vom avea o ocazie foarte buna de sarbatori sa discutam", a adaugat el, precizand ca ii va ura fostului sef al statului "Paste fericit!" si ii va spune ca "este pacat sa nu stea alaturi de partidul pe care l-a fondat" si ca exista un mare interes de a avea o relatie "constructiva", in care Ion Iliescu "sa poata pune umarul in continuare" la relansarea si la modernizarea partidului.
Publicat de : R.A.
Data publicării: 29 Apr 2005 - 08:03
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=3760&titlu=Nastase_il_incurajeaza_pe_Iliescu