CNA va discuta proiectul de interzicere in reclame a bunurilor din patrimoniu [1]

CNA va lua in discutie si va formula un punct de vedere cu privire la proiectul deputatului PSD Victor Socaciu, prin care se interzice folosirea in spoturile publicitare difuzate la radio si tv a bunurilor care fac parte din patrimoniul national

. „Nu am vazut inca proiectul. Nu stim inca daca este vorba de o modificare a Legii audiovizualului sau isi propune sa modifice Legea publicitatii. Asteptam sa fim instiintati oficial de departamentul pentru relatia cu Parlamentul si apoi vom pune in discutia Consiliului acest proiect, pentru a formula un punct de vedere", a declarat presedintele CNA, Rasvan Popescu.

CNA se va intruni in sedinta publica dupa 1 ianuarie 2012.

Deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la Parlament, o initiativa legislativa prin care se interzice folosirea in spoturile publicitare difuzate la radio si tv a bunurilor care fac parte din patrimoniul cultural national, cum ar fi Ateneul Roman, statuia poetului Mihai Eminescu sau vechi colinde.

Conform initiativei, depusa in ultima zi a sesiunii parlamentare, spoturile publicitare difuzate de posturile de radio si televiziune trebuie sa nu foloseasca bunuri care fac parte din patrimoniul cultural national, mobil sau imaterial, asa cum sunt definite in Legea 182 din 2000 privind protejarea patrimoniului cultural national mobil si in Legea 86 din 2008 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial.

Initiativa legislativa a lui Socaciu vizeaza modificarea Legii audiovizualului, respectiv introducerea acestei conditii intre cele prevazute la articolul 29 si pe care trebuie sa le respecte comunicarile comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizu ale.

In expunerea de motive, Victor Socaciu apreciaza ca elemente ale patrimoniului cultural sunt folosite in mod abuziv in spoturile publicitare, el dand drept exemplu cladirea Ateneului Roman, statuia poetului Mihai Eminescu sau un vechi colind romanesc. El sustine ca interzicerea folosirii acestora in spoturile publicitare ar contribui la protejarea patrimoniului cultural national.


Publicat de : ---
Data publicării: 28 Dec 2011 - 07:29
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38926&titlu=CNA_va_discuta_proiectul_de_interzicere_in_reclame_a_bunurilor_din_patrimoniu