Coreea de Sud ridica interdictia privind folosirea retelelor de socializare in campaniile electorale [1]

 

 

Curtea Constitutionala din Coreea de Sud a decis joi ca interdictia privind folosirea serviciilor de socializare (SNS) in campaniile electorale nu este constitutionala

. Astfel, aceasta decizie va permite candidatilor sa ajunga la alegatori prin platforme sociale media ca Twitter in una din tarile cu cei mai multi internauti, informeaza Xinhua.

 

Observatorul pentru desfasurarea alegerilor a interzis anterior alegatorilor sa distribuie sau sa posteze materiale legate de alegeri pe site-uri de socializare ca Twitter, cu 180 de zile inainte de alegeri.

 

Decizia luata cu sase voturi pentru si doua impotriva anuleaza interdictia Comisiei Nationale Electorale privind folosirea retelei Twitter pentru campania electorala.

 

?Internetul este un mediu care ofera oamenilor acces gratuit sau la un cost foarte scazut?, se arata in decizia ce survine dupa ce un grup de deputati ai opozitiei si militanti civili au completat o petitie in martie anul trecut, argumentand ca interdictia incalca libertatea de expresie.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Dec 2011 - 07:44
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=38950&titlu=Coreea_de_Sud_ridica_interdictia_privind_folosirea_retelelor_de_socializare_in_campaniile_electorale