Mugur Ciuvica depune plangere penala impotriva lui Traian Basescu. Vezi de ce [1]

Mugur Ciuvica depune plangere penala impotriva lui Traian Basescu

. Vezi de ce

Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, va depune o plangere penala impotriva presedintelui Traian Basescu, impreuna cu avocatul Gheorghe Piperea, pentru ca dosarul in care Traian Basescu a fost cercetat pentru spalare de bani sa nu se prescrie, informeaza Antena 3.

Este vorba de tranzactia pe care seful statului a facut-o cu omul de afaceri Costel Casuneanu in octombrie 2002. 

In octombrie 2002, Traian Basescu i-a vandut lui Costel Casuneanu un teren in Baneasa, de 8,5 ori mai scump decat la cumparare, pentru a putea justifica public achizitionarea casei din nordul Capitalei. Terenul a fost vandut pe 14 octombrie cu 361.540 de dolari, iar vila din Otopeni cumparata o saptamana mai tarziu, pe 21 octombrie, cu 280.000 de dolari.

Traian Basescu a primit cele 12 miliarde de lei vechi - la vremea respectiva 361.540 de euro - din vanzarea terenului, dar nu i-a folosit pentru a plati casa din Otopeni.

Asadar, in acest caz intervin o serie de intrebari: Cu ce bani a cumparat presedintele vila din Otopeni? A cumparat Traian Basescu vila din Otopeni? A fost cadou? A fost mai grav de atat?

Presedintele este obligat sa lamureasca public toate tranzactiile, achizitiile, toti banii rulati. Institutiile statului sunt la fel de obligate sa faca lumina.


Publicat de : ---
Data publicării: 30 Ian 2012 - 06:17
 

Link știre   [1] https://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=39081&titlu=Mugur_Ciuvica_depune_plangere_penala_impotriva_lui_Traian_Basescu__Vezi_de_ce